Општини Горњи Милановац додељен на коришење камион за одвожење отпада

1.jpg

Општини Горњи Милановац додељен на коришење камион за одвожење отпада

Оштини Горњи Милановац данас је уручен камион смећар како би се систем управљања отпадом унапредио.

2.jpgПредседнику општине Дејану Ковачевић кључеве од камиона предао је посебни саветник потпредседнице Владе и министарке заштите животне средине Ирене Вујовић,  Братислав Југовић.

Југовић је рекао да ће Министарство наставити да подржава локалне самоуправе широм Србије да што ефикасније управљају отпадом на својој територији.

„Од кадa је Ирена Вујовић на челу Министарства, готово да нема општине у којој се не реализује бар неки пројекат из области заштите животне средине. Горњем Милановцу сам данас уручио камион смећар на коришћење и надам се да ће ово возило помоћи да се унапреди сакупљање отпада на овој територији“, рекао је Југовић.

3.jpgМинистарство заштите животне средине годинама уназад обезбеђује наопходну опрему како би се ефикасније прикупљао отпад у градовима и општинама широм Србије.

Југовић је подсетио да је кроз пројекат Минстарства укооњено 28 дивљих депонија у Горњем Милановцу због чега је ова општина прва у Србији без дивљих депонија.

Према његовим речима у овој општини је из средстава Министарства изграђено готово 15 километара недостајуће канализације.

У овој години, у склопу мера за унапређење ваздуха, Министарство је подржало замену котла у ОШ „Десанка Максимовић“, у циљу преласка на еколошки прихватљив енергент.