Одржане јавне расправе на предлог Нацрта закона о заштити земљишта

Одржане јавне расправе на предлог Нацрта закона о заштити земљишта

JR Nacrt zakona o zastiti zemljista 22.04.2015У поступку припреме закона којим се уређује заштита земљишта, Министарство пољопривреде и заштите животне средине је у периоду од 17. 04. до 23.04. одржане јавне расправе у Београду, Нишу и Новом Саду.

Расправи су присуствовали представници Министарства пољопривреде и заштите животне средине, Аутономне покрајине, локалних самоуправа, научних институција, привреде, невладиних организација и заинтересована јавност.

Током ових јавних расправа присутни су могли да се упознају са презентацијом Нацрта закона о заштити земљишта г   где им је указан правни основ доношења овог закона, садржај закона, као и новине које закон доноси.

Учесници јавних расправа су подржали доношење Закона нагласивши потребу за постојањем законске регулативе која у правном смислу штити земљиште као природан ресурс. Конструктивним предлозима и коментарима су дали допринос побољшању текста Нацрта закона, а на основу искуства и проблема на које наилазе у пракси.

Слободан Ердељан, помоћник министра, у завршној речи на јавним расправема, се  захвалио свим учесницима и истакао, да свако из свог делокруга професије треба активно да учествује и изнесе конкретне предлоге и сугестије у циљу доношења најбољег Закона о заштити земљишта. Такође је затражио од учесника јавних расправа да све примедбе доставе и писаним путем.

Радна група за израду нацрта Закона ће разматрати све предлоге и примедбе који се доставе Министарству до 7. маја 2015. године у предложеној форми обрасца који се налази на сајту Министарства.