Одржан састанак са водећим развојним партнерима у сектору заштите животне средине

Sandra Dokić sastanak

Одржан састанак са водећим развојним партнерима у сектору заштите животне средине

Министарство заштите животне средине је у сарадњи са Министарством за европске интеграције и у координацији са водећим развојним партнерима у сектору заштите животне средине одржало састанак владине секторске радне групе за заштиту животне средине.

Преседавајућа секторске радне групе државна секретарка Сандра Докић је испред Министарства заштите животне средине представила напредак сектора заштите животне средине, како у области хармонизације стратешких докумената и прописа тако и у области инвестиција, у циљу заштите животне средине. Наглашено је да је буџет министарства за 2023. годину увећан за 310 процената у односу на 2020. годину. Такође је указано на приоритете потреба Министарства у наредном периоду и то у области управљања отпадом, управљања отпадим водама, у циркуларној економији и на заштити ваздуха.

У координацији са другим институцијама је урађена анализа инвестиција у области животне средине. Улагање у животну средину за јавни сектор у заштиту ваздуха, отпадне воде и управљање отпадом у различитим фазама имплементације или припреме, у овом тренутку износи око 4,7 милијарди евра.

На састанку су учествовали водећи развојни партнери, Делегација Европске уније, Краљевина Шведска, као и представници других амбасада и развојних агенција.