„Нови приступ у заштити вода у Републици Србији“ – радионице у Београду

„Нови приступ у заштити вода у Републици Србији“ – радионице у Београду

Две радионице под називом „Нови приступ у заштити вода у Републици Србији“ биће одржане 27. и 28. новембра 2014. године са почетком у 10 часова у просторијама Министарства пољопривреде и заштите животне средине (улица Руже Јовановића 27а, Београд) .

Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије - Одсек за заштиту вода, у сарадњи са Организацијом за европску безбедност и сарадњу, ОЕБС - Мисија у Републици Србији, уз логистичку подршку Регионалних привредних комора, локалних самоуправа и Архус центара током 2013. и 2014. године реализују пројекат „Нови приступ у заштити вода у Републици Србији“.

Циљ пројекта је: Унапређење заштите вода на територији Републике Србије, кроз побољшање информисаности различитих циљних група о примени подзаконских аката из ове области и обавезама које из њих проистичу.

У оквиру горе наведеног пројекта 27. и 28. новембра 2014. године, са почетком у 10 часова у просторијама Министарства пољопривреде и заштите животне средине (улица Руже Јовановића 27а, Београд), биће организоване две радионице под називом „Нови приступ у заштити вода у Републици Србији“.

Циљна група на радионици планираној 27. новембра 2014. године су представници институција  релевантних за област вода, а на радионици планираној 28. новембра 2014. године циљна група су представници релевантних инспекцијских служби.

На радионицама ће бити детаљније приказана подзаконска акта која уређују област заштите вода, као и обавезе које из њих проистичу, и то: Уредба о граничним вредностима приоритетних и приоритетних хазардних супстанци које загађују површинске воде и роковима за њихово достизање (“Сл. гласник РС”, бр. 24/14), Уредба о граничним вредностима загађујућих материја у површинским и подземним водама и седименту и роковима за њихово достизање (“Сл. гласник РС”, бр. 50/12), као и Уредба о граничним вредностима емисије загађујућих материја у воде и роковима за њихово достизање (“Сл. гласник РС”, бр. 67/11 и 48/12).