Министри Горан Триван и Бранко Ружић са делегацијом из Мериленда обишли су град Нови Сад

Министри Горан Триван и Бранко Ружић са делегацијом из Мериленда обишли су град Нови Сад

thumbnail (7)Министар заштите животне средине Горан Триван и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић са делегацијом савезне државе Мериленд из САД разговарали су у Новом Саду са председником Владе Аутономне покрајине Војводине  Игорoм Мировићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем. Саговорници су истакли могућности за успостављање сарадње у сектору заштите животне средине, те су представљени инвестициони потенцијали и пројекти у тој области.

Триван је, похваливши руководство Покрајине и Града за спровођење политика, истакао и да је добро што имају већ неколико израђених пројеката на папиру, без чега свакако не би могло да се крене у даљу реализацију.

Мировић је нагласио да је директно улагање у заштиту животне средине важно јер доприноси квалитетнијем животу свих грађана Србије, а за шта је неопходно потражити фондове и партнере за различите моделе сарадње како би унапредили ту област.

thumbnail (10)Вучевић је изразио захвалност што је Нови Сад домаћин високој делегацији из Америке, као и наду да ће се представљени пројекти развити, посебно наглашавајући област заштите животне средине, регионалне депонију и  пречистача отпадних вода.

Државни секретар Мериленда и шеф делегације, Џон Вобенсмит рекао је: „Веома је важно успоставити уравнотежен систем деловања и уједињење пословних сектора приоритета заштите животне средине. Такође је битна едукација деце, да би се у раном узрасту научило о заштити животне средине. Држава Мериленд уводи програме у школство, које смо вољни да поделима са вама“.