Министарка Вујовић са „зеленом предузетницом” Марином Цвијановић

Вујовић 1

Министарка Вујовић са „зеленом предузетницом” Марином Цвијановић

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић састала се, поводом Међународног дана жена, са једном од наших „зелених предузетница“ чији пројекат се нашао међу 16 које су УНДП и ЕУ, заједно са Министарством, препознали као најбоље и најиновативније пројекте који доприносе зеленој транзицији у Србији. Сусрету је присуствовала и државна секретарка Сандра Докић.

Вујовић 2Честитајући 8. март Марини Цвијановић која је симбол иновативних, јаких, снажних жена, министарка је изразила задовољство што је данас све више успешних предузетница, а посебно у области екологије и заштите животне средине, па и у управљању отпадом.

„Задовољство је живети у земљи у којој је све више примера жена које поред иновативне идеје имају и стваралачку енергију коју ми радо подржавамо. Желимо да привреда Србије буде еколошки прихватљивија, што значи да мора бити заснована на принципима циркуларне економије, јер ћемо само тако и допринети одрживом економском развоју нашег друштва. Управо томе и доприноси наша зелена предузетница“, рекла је Вујовић, додајући да јој је драго да Министарство кроз различите пројекте може да подржи жене предузетнице, олакша њихов пут ка успеху и подстакне и друге да имају поверења у њих.

Вујовић 3Марина Цвијановић, која је 2017. године покренула фирму Еко Био инвест, бави се производњом иновативног материјала биосол. То је гранулат који се добиjа прерадом отпада од воћа и поврћа, а од когa она производи кесе, чаше и тањире који су разградиви. Ови производи су потпуно еколошки и нешкодљиви и доприносе решавању проблема токсичности пластике.