Министарка Вујовић ненајављено обишла радове на санацији несанитарне депоније у Руми

Министарка Вујовић обилази радове на депонији у Руми

Министарка Вујовић ненајављено обишла радове на санацији несанитарне депоније у Руми

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић данас је ненајављено обишла радове на првој фази санације несанитарне депоније у Руми, на којој се 40 година неправилно одлагао отпад са територије ове локалне самоуправе.

 

 

Министарка Вујовић у РумиВујовић је истакла да јој је драго што се уверила да се радови на санацији депоније у Руми изводе и брже него што је иницијално планирано.

 

Радови ће бити завршени пре рока„Драго ми је што сам се на лицу места уверила да се радови на реализацији прве фазе пројекта изводе пуном паром. Вредни радници које сам затекла на терену, рекли су ми да очекују да ће завршити посао и пре уговореног рока. За нас је то важно, јер је депонија у Руми на свега 2,5 километара од првог насељеног места, а након деценија направилног одлагања отпада представљала је највећи еколошки проблем овог краја. Надам се да ће по завршетку прве фазе, убрзо почети радови и на другој фази санације, након којих ће на месту депоније која се простире на осам хектара бити зелена површина“, рекла је Вујовић.

 

Радови ан депонији у Руми

Министарка Вујовић је навела да Рума већ одлаже комунални отпад са своје територије на правилан начин, на новој Регионалној депонији Срем-Мачва. Наредне године ће, како је рекла, значајна средстава бити уложена у надоградњу регионалне депоније Срем-Мачва, која ће бити регионални центар у којем се отпад третира и одлаже по најсавременијим стандардима.