Министар заштите животне средине отворио 5. конференцију националне асоцијације чистоће Србије

Министар заштите животне средине отворио 5. конференцију националне асоцијације чистоће Србије

M03_0740Министар заштите животне средине Горан Триван отворио је 5. конференцију Националне асоцијације чистоће Србије (ASWA) која се данас и сутра одржава на Сребрном језеру. Овом приликом министар Триван је нагласио да ће управо један од најважнијих приоритета новормираног министарства бити изградња и развој одрживог система управљања отпадом у нашој земљи и да је сарадња свих актера на овим питањима од пресудног значаја.

„Комунална предузећа која се баве сакупљањем, транспортом и прерадом отпада имаће пуну подршку министарства у подизању знања о савременим технологијама прераде отпада на виши ниво као и помоћ у решавању свакодневних проблема са којима се сусрећу у свом пословању“, рекао је министар Триван и додао да ће министарство на чијем је челу изградити чвршће и тешње везе са комуналним предузећима и Националном асоцијацијом чистоћа Србије.

M03_0751„Србија у наредном периоду мора значајно да унапреди област управљања отпадом и на остваривању тог циља Министарство ће заједничким снагама радити са Националном асоцијацијом и предузећима која послују у овој области. Сви заједно морамо подићи свест наших грађана о значају здраве животне средине“, истакао је министар Триван.

Конференција је окупила велики број представника комуналних предузећа из наше земље која се баве одржавањем хигијене и уклањањем отпада.