Министар заштите животне средине Горан Триван отворио Еко-квиз

Министар заштите животне средине Горан Триван отворио Еко-квиз

1Министар заштите животне средине Горан Триван отворио је данас Еко-квиз на тему „Прљаво или чисто – није исто“, где су се у познавању екологије такмичили основци из осам градова Србије.

„Овај еколошки талас мора да се шири по Србији“, нагласио је Триван у  обраћању младим заштитарима животне средине и природе. „Манифестација Еко-квиз успешно доприноси јачању свести најмлађих и стављању у фокус јавности тему екологије, због чега ће Министарство пуну пажњу обратити еколошком образовању, и наредне године указати још већу подршку организовању овакве и сличних манифестација“, рекао је.

Овом приликом министар Триван позвао је учеснике да остану „зелена војска“ на коју ће се и старији угледати, и који ће показати како би се требало понашати према свом животном окружењу, како рециклирати и чувати природу. „Све вас позивам да своје родитеље, своје баке и деке, упорно учите да буду као што сте ви, јер ви у ствари најбоље знате како се чува и како се воли природа“, рекао је Триван основцима.

3Министар Триван уручио је представницима локалних самоуправа захвалнице за учешће у квизу. Еко-квиз  који је окупио ученике од петог до осмог разреда основних школа Врања, Горњег Милановца, Зрењанина, Петровца на Млави, Вршца, Прокупља, Сокобање и Београда, по други пут је организовало ЈКП „Градска чистоћа“ Београд, како би се допринело стварању здравих навика и одговорног понашања најмлађих према животној средини. Ове године, само из Београда је преко седам стотина деце учествовало у квалификационим такмичењима за Еко-квиз, који су, упознајући се са различитим аспектима заштите животне средине, сигурно постали и њени заштитари.