Министар Триван у Нишу посетио Фестивал „Наук није баук “

Министар Триван у Нишу посетио Фестивал „Наук није баук “

20180330_160055 FESTIVAL NAUKEМинистар заштите животне средине у Влади Републике Србије Горан Триван данас је у Нишу посетио Фестивал “ Наук није баук“, регионалну манифестацију на којој млади и будући научници представљају, демонстрирају и промовишу најновија научна сазнања и иновације.

Са атaшеом за сарадњу Амбасаде Француске Бертран Мијеом, министар Триван је разговарао о „Каравану климе“, пројекту Француског института у области борбе против климатских промена  који је  промовисан на Фестивалу науке.

Министар Триван је са деканом Електронског факултета Универзитета у Нишу проф. др. Драганом Јанковићем и проф. Др. Маријаном Мишићем директором Гимназије „Светозар Марковић”, обишао интерактивне поставке из различитих области и разговарао са младим научним промотерима.

Дводневни фестивал науке организују Гимназија „Светозар Марковић” из Ниша, која је и оснивач фестивала, Електронски факултет и град Ниш. У пројекту  је до сада учествовало преко 8.000 ученика, наставника, студената и професора из земље и иностранства,  а фестивал је посетило око 100.000 посетилаца различитог узраста. Сваке године у реализацији пројекта учествују многе релевантне научноистраживачке  институције, друштвено одговорне компаније, институције културе и стручна удружења. Циљ пројекта је промоција и популаризација квалитетног образовања, иновативности, науке и научноистраживачког рада међу младима.