Министар Триван са представницима општине Варварин о актуелним еколошким питањима

Министар Триван са представницима општине Варварин о актуелним еколошким питањима

0-02-05-6190bd9fa2672ca5a2189ed66220134ef5cd164bfba25023461e73efdca5dc83_5555acd2Министар заштите животне средине Горан Триван са сарадницима одржао је данас састанак са представницима општине Варварин, које је предводио председник општине Војкан Павић. Састанак је посвећен актуелним питањима заштите животне средине у овој локалној заједници.

На састанку су посебно издвојена питања реализације започетих пројеката у вези с управљањем отпадом и пречишћавањем отпадних вода на територији Општине. Министар Триван је изразио подршку Општини у решавању кључних еколошких проблема који битно опредељују квалитет живота становника Варварина.

„За заштиту животне средине, мањим локалним самоуправама често недостају средства, али и стручни капацитети за израду пројектно-техничке документације која је предуслов у решавању еколошких питања као што је управљање отпадом и пречишћавања вода. Министарство је у потпуности отворено и на располагању за сваку помоћ локалним самоуправама, уз отворену правовремену двосмерну комуникацију“ нагласио је министар у разговору.

„Министарство заштите животне средине ће се посебно ангажовати на стручној помоћи локалним самоуправама како би се успешно избориле са озбиљним еколошким проблемима. Истовремено, од великог је значаја и када се општине као што је Варварин залажу за пројекте заштите животне средине и имају визију“, додао је Триван. Од упорности и агилности општина зависиће и брзина реализације пројеката, закључио је министар на састанку.