Министар Триван са делегацијом из Мериленда састао се са председницом Владе Аном Брнабић

Министар Триван са делегацијом из Мериленда састао се са председницом Владе Аном Брнабић

IMG_0223Министар заштите животне средине Горан Триван и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић са делегацијом савезне државе Мериленд из САД, састали су се са председницом Владе Репубике Србије, Аном Брнабић.

Министар Триван, рекао је да је посета делегације из Мериленда веома значајна за напредак Србије у области заштите животне средине. Сарадња са савезном државом Мериленд из САД, која је започета посетом министра Тривана САД-у већ сад има значајне резултате.

„Свако ко дође у Србију, има шансу да инвестира и у цео регион. Србија својом политиком и економском политиком коју води, отвара врата у читавом окружењу“, рекао је министар.

IMG_0226„Србија је на добром путу у овој области што доказује да је 20 компанија заинтересовано за улагање у  заштиту животне средине Републике Србије. Инвестиције су неопходне да би се тај развој наставио и да живот грађана наше земље буде бољи“ истакла је председница Владе Републике Србија, Ана Брнабић.

Председница Владе Ана Брнабић, додала је  да Србија има добре билатералне односе са САД и сарадња са савезном државом Мериленд је још један доказ добрих односа и напредка наше земље.

Сарадња америчких компанија са компанијама из Србије резултираће решавањем многих питања које имамо у има у овој области. Потребна нам је модернизација технологије, размена искустава, јачање дијалога и сарадње Србије и САД.  Највиши представници државе Мериленд, представили су капацитете Мериленда и напоре које преузимају на плану заштите животне средине. Савезна држава Мериленд и Република Србија имају исту идеју, а то је да побољшају живот грађана, а развој у области заштите животне средине је један од најбитнијих путева ка томе.

Ова област је неоптерећена хипотекама прошлости што даје велики простор и могућности америчким компанијама које послују у области заштите животне средине, да раде и развијају своје пословање у Србији, што представља заједнички интерес. Компаније из савезне државе Мериленд  донеће „зелене“ технологије и инвестирати у области у којима Србија има највише изазова, у прераду отпадних вода, прераду отпада и у ремедијацији земљишта.