Министар Триван отворио 7. Балкански ботанички Конгрес у Новом Саду

Министар Триван отворио 7. Балкански ботанички Конгрес у Новом Саду

Министар заштите животне средине Горан Триван отворио је данас 7. Балкански ботанички Конгрес ( 7. ББК 2018), који се одржава у Новом Саду од 10. до 14. септембра ове године.

Министарство заштите животне средине пружило је подршку и помоћ организацији овог највећег окупљања ботаничара у читавом региону. Министар Триван, поздрављајући све учеснике, похвалио је организовање оваквог скупа који је од нарочитог значаја за опстанак науке, и који даје могућност за веома важну размену знања, искустава, резултата и идеја. „Ово је прилика да 400 стручњака разговара о заједничким темама, да се међусобно повезују. Јако је важно да знање тече.“, рекао је Триван.

Министар је нагласио да подржава колеге ботаничаре у њиховом раду, и позвао да истрају на том путу науке и знања. Ових седам година рада Конгреса говори да њихов рад и залагање за науку доноси добре резултате за нашу земљу. „Србија би требало да буде лидер кад је у питању заштита животне средине, и сви заједно морамо да се потрудимо да тај циљ остваримо. Заштита животне средине није само посао, већ борба да живимо здравије и квалитетније.“, поручио је министар.

Овогодишњи Конгрес, који је окупио истраживаче из Европе који се баве биљним наукама и њиховом применом, у броју учесника превазилази све досадашње. Конгрес су организовали Природно-математички факултет Департман за биологију и екологију Универзитета у Новом Саду и Ботаничко друштво „Андреас Волни“.