Министар Триван обишао Аеродром „Никола Тесла“

Министар Триван обишао Аеродром „Никола Тесла“

Министар заштите животне средине Горан Триван са сарадницима посетио је данас Аеродром Никола Тесла Београд, где су му представници пословодства ове компаније, предвођени в. д. генералним директором Сашом Влаисављевићем, представили мере за заштиту животне средине на подручју наше највеће ваздушне луке.

У оквиру обиласка Аеродрома Никола Тесла, представљени су нови инфраструктурни објекти и предузете мере заштите животне средине, као и планови на  унапређењу функционисања аеродромских служби, превентивно деловање и санација затеченог стања у складу са прописима о заштити животне средине. Министар Триван са сарадницима обишао је новоформирано место за одлагање отпада, привремено складиште опасног отпада, платформу за одлеђивање и заштиту од залеђивања ваздухоплова. Триван је изразио задовољство што је пословодство Аеродрома у кратком временском периоду обезбедило услове и применило мере заштите животне средине. „Аеродром Никола Тесла пример је еколошки одговорне компаније која схвата значај и посебну пажњу посвећује питањима заштите животне средине. Министарство ће подржати све планове и иницијативе Аеродрома на даљем унапређењу заштите животне средине, и у томе пружити сву стручну помоћ“, истакао је Триван.

В. д. генералног директора АД Аеродром Никола Тесла Београд Саша Влаисављевић рекао је: „Модернизација пословања и унапређење свих пословних процеса подразумевају системска побољшања која у протеклих четири године уводимо. Аеродром Никола Тесла предузима мере како би се смањио штетан утицај пословних процеса на животну средину. Посвећени смо овом циљу и активно смо ангажовани на његовој реализацији“.

Руководство Аеродрома у протеклом периоду предузело је низ организационих и инфраструктурних мера заштите животне средине. У оквиру Компаније формирана је посебна јединица за заштиту животне средине, и именовано лице одговорно за управљање отпадом. На Аеродрому Никола Тесла Београд, током реализације акционог плана рашчишћавања свих средстава на комплексу аеродрома која могу имати штетан утицај на животну средину, обезбеђен је простор за складиштење неопасног отпада, а посебно простор за одлагање опасног отпада, по свим еколошким стандардима. Недавном изградњом платформе за одлеђивање и заштиту од залеђивања ваздухоплова испуњени су најсавременији светски стандарди, што је још један допринос ове компаније унапређењу заштите животне средине у Србији.