Министар Триван као џентлмен године: еколошка култура основа заштите животне средине

Министар Триван као џентлмен године: еколошка култура основа заштите животне средине

Министру заштите животне средине Горану Тривану синоћ је свечано уручено специјално признање за џентлмена године, у оквиру Регионалне конференције „Јака жена“  која је одржана у Врњачкој бањи. Признање је уручила новинарка Виолета Димитрић, у име дама које су једногласно прогласиле Горана Тривана џентлменом године.

Горан Триван се захвалио на овом јединственом признању, и нагласио да особине које красе џентлмене проистичу из личне културе и васпитања, који су неопходни у стварању бољег животног окружења за све, и очувања Србије у свом њеном богатству. Указујући да је наш свет данас „обојен“ женом која чини већи део светске популације, он је истакао да је однос жена према животној средини тим пре значајнији, јер оне по својој природи изражавају емпатију, разумевање и бригу за своје окружење и живот по себи.

Иако данас зелене идеје о значају здраве животне средине све више узимају маха и локалне самоуправе се својим активностима и пројектима све више укључују у њену заштиту, мора се непрекидно имати на уму да неће бити ни туризма, ни привреде, ни истинског напретка, уколико не побољшамо стање животне средине у Србији, нагласио је министар.

Србија је драгоцени светски центар биодиверзитета, и у којој мери ћемо очувати тај наш мали рај зависи од нас самих, и од еколошке културе грађана, рекао је министар и позвао све да се активно укључе у очување  животне средине.

Специјално признање за џентлмена године на Конференцији додељено је и амбасадору Арапске републике Египат у Републици Србији Амру Алгувејлију, а додељена су признања и најуспешнијим компанијама и менаџерима за протекле две године.

Регионална конференција „Јака жена“ окупила је истакнуте жене из привредног, друштвеног и јавног живота из читавог региона, као и највише представнике локалних самоуправа, привредних комора и туристичких организација, с циљем да подстакне међународну сарадњу, предузетништво и размену искустава и идеја, и подржи оснаживање жена као значајне покретачке снаге друштва.