Камион за одвожење отпада додељен на коришћење Општини Бела Црква

1.jpg

Камион за одвожење отпада додељен на коришћење Општини Бела Црква

Општини Бела Црква данас је додељен на коришћење камион за одвожење отпада, са циљем унапређења система управљања отпадом на територији те локалне самоуправе.

2.jpg

Преседници општине Бела Црква Татјани Кокар доделио је камион на коришћење посебни саветник потпредседнице Владе и министарке заштите животне средине Ирене Вујовић, Алекса Тојчић.

У циљу подршке ефикаснијем управљању отпадом, Министарство и ове године наставља да обезбеђује и даје опрему на коришћење градовима и општинама широм Србије.

Поред контејнера и канти за одлагање отпада који генеришу домаћинства и привреда, Министарство додељује на употребу локалним самоуправама и камионе смећаре, како би се побољшала ефикасност прикупњања отпада.

3.jpg

Тојчић је рекао да ово није једини пројекат којим Министарство помаже Општину Бела Црква и додао да је претходних година на територији те локалне самоуправе очишћено 14 дивљих депонија, а додељено је и 54 контејнера и 138 канти за одлагање отпада.

То је показатељ, како је навео, да је министарка Вујовић посвећена пружању помоћи свим јединицама локалне самоуправе, како би грађани могли да имају што чистију животну средину.