Камион за одношење отпада стигао и у Неготин

Sara Negotin 1.jpg

Камион за одношење отпада стигао и у Неготин

Државна секретарка у Министарству заштите животне средине Сара Павков предала је на коришћење општини Неготин камион за одвожење отпада, чиме ће бити омогућено ефикасније управљање отпадом у тој локалној самоуправи.

Sara Negotin 2.jpg

Она је кључеве камиона предала председнику општине Неготин Владимиру Величковићу.

Павков је изјавила да ће опрема која је додељена значајно побољшати управљање отпадом на територији Неготина.

„Неготин је прави пример локалне самоуправе која је препознала да конкурси и пројекти Министарства могу директно побољшати квалитет живота грађана и животне средине, а и овим се потврђује да сте уз подршку Министарства омогућили оно што вам је најпотребније за управљање отпадом. Потпредседница Владе Србије и министарка Ирена Вујовић са својим тимом улаже свакодневне напоре да одговори на све захтеве локалних самоуправа. Од 2021, године, откада спроводимо конкретне мере, Неготин може да се похвали са више пројеката у области управљања отпадом и заштите ваздуха“, рекла је Павков.

Sara Negotin 3.jpg

Неготин спада међу 18 локалних самоуправа које су у 2024. години добиле камион за одвожење отпада у циљу подизања капацитета градова и општина у Србији за боље управљање отпадом и ефикаснију заштиту животне средине.