Ka заједничком решавању питања управљања отпадом и пречишћавања отпадних вода у Новом Пазару

Ka заједничком решавању питања управљања отпадом и пречишћавања отпадних вода у Новом Пазару

IMG_20180517_124227_535Министар заштите животне средине Горан Триван са сарадницима, одржао је састанак са представницима Новог Пазара, на којем је разговарано о развијању сарадње и решавању питања управљања отпадом и пречишћавања отпадних вода у овој локалној заједници.

Градоначелник Новог Пазара Нихат Бишевац упознао је министра Тривана са најзначајнијим еколошким проблемима, и плановима локалне самоуправе на њиховом решавању, и изразио очекивање да ће се успостављањем интензивније сарадње са Министарством обезбедити унапређење животне средине тог подручја.

„Управљање отпадом кроз изградњу регионалног центра и успостављање постројења за пречишћавање отпадних вода, видимо као нарочито значајна еколошка питања за живот грађана у овом делу Србије, и Министарство заштите животне средине ће кроз стручну и техничку помоћ допринети да се она у наредном периоду успешно решавају“, нагласио је министар Триван у разговору. На основу стратешког планирања управљања отпадом у Србији, санација постојећих депонија биће системски решавана успостављањем регионалног центра за управљање отпадом који ће обухватити Нови Пазар, Тутин и Рашку, најавио је министар.

Министар Триван је изразио задовољство због иницијативе локалне самоуправе за решавање најзначајнијих еколошких проблема. Договорено је да се у даљем развоју сарадње дефинишу конкретнији кораци на утврђивању најбољих еколошких решења, како би се остварили бољи и здравији услови живота становника Новог Пазара.