Јавни увид у Нацрт уредбе о проглашењу и студији заштите Парка природе „Велики Јастребац“ омогућен до 30. септембра

1.jpg

Јавни увид у Нацрт уредбе о проглашењу и студији заштите Парка природе „Велики Јастребац“ омогућен до 30. септембра

Министарство заштите животне средине позива заинтересоване да се укључе у јавни увид у Нацрт уредбе о проглашењу и студији заштите Парка природе „Велики Јастребац“ који ће трајати до 30. септембра.

2.jpgНацрт уредбе о проглашењу Парка природе „Велики Јастребацˮ и Студија заштите са картографском документацијом биће доступни јавности радним данима од 10 до 13 часова у просторијама Министарства заштите животне средине и Завода за заштиту природе Србије, као и на веб порталима Министарства и Завода.

Јавна расправа ће бити одржана 19. септембра 2024. у 10.00 сати у Крушевцу, у згради Скупштине Града Крушевца, а у 13.00 часова у Блацу, у сали Културног центра „Драинац”.

3.jpgСледећег дана, 20. септембра јавна расправа биће одржана у 09.00 сати у Прокупљу, у згради Градске управе града Прокупље, док ће у 12.30 сати бити одржана у Алексинцу, у згради Скупштине општине Алексинац.

Парк природе „Велики Јастребац”, налази се на територији градова Крушевац и Прокупље и општина Блаце и Алексинац, простире се на подручју од 39,1 хектара, од чега је 70,1 одсто у државној својини, 26,5 одсто у првиатној и 3,3 одсто у другим облицима својине.