Изложба поводом 75 година рада Завода за заштиту природе Србије

Државна секретарка Сара Павков отворила је изложбу

Изложба поводом 75 година рада Завода за заштиту природе Србије

Мултимедијалном тематском изложбом о природној баштини наше земље и њеној институционалној заштити, која је јуче свечано отворена у галерији САНУ, обележава се јубилеј − 75 година рада Завода за заштиту природе Србије.

 

Својим говорима изложбу су отворили управник галерије САНУ и академик Зоран Петровић, директорка Завода Марина Шибалић и државна секретарка Министарства заштите животне средине Сара Павков.
 

Изложба ће бити отворена до 2. септембра

Државна секретарка Павков честитала је јубилеј овој важној институцији и указала на нераскидиву везу Министарства и Завода.

"Територија наше земље несумњиво спада у један од најзначајнијих упоришта биодиверзитета у овом делу Европе и због тога је изузетно значајно да се активно бавимо њеном заштитом", истакла је Павков.

Кроз интерактивни приступ изложба приказује јединствене предеоне вредности, као и биодиверзитет и геодиверзитет природне баштине наше земље, у форми видео презентација повезаних за географским приказима заштићених подручја и врста. 

Мултимедијална изложба интерактивног карактераДиректорка Завода Марина Шибалић указала је на значај рада Завода у проучавању и очувању природних богатстава Србије.

Изложба је отворена за посетиоце до 2. септембра.