Исплаћено дуговање рециклажној индустрији

Исплаћено дуговање рециклажној индустрији

IMG_20171227_123233_503Министар заштите животне средине Горан Триван потписао је данас уговоре са представницима рециклажне индустрије, на основу чега ће овом сектору до краја године бити исплаћена подстицајна средства. Тиме је испуњена најава министра Тривана дата на састанку са рециклерима одржаном почетком овог месеца да ће им бити исплаћена заостала средства, и тиме подржана стабилност њиховог пословања.

На састанку са представницима рециклажне индустрије министар Триван је истакао да су они значајан партнер у напорима да се у Србији развије циркуларна економија, односно да се одрживим управљањем отпадом ојача зелена економија и укупан привредни раст земље. „Желим да ми помогнете да очистимо Србију. У тим пословима за нас је изузетно значајан ваш рад, и зато вам стојимо на располагању, да нам укажете на проблем са којима се сусрећете и да помогнемо у њиховом решавању“ рекао је министар, и додао да је Министарство изразило пуну спремност за сарадњу са рециклерима, али да заузврат очекује једнаку коректност и отвореност. „Само двосмерна улица је добра улица“, истакао је.

IMG_20171227_124456_333На основу накнадне исплате заосталих подстицајних средстава, односно Јавног конкурса за доделу подстицајних средстава за 2015. годину, рециклерима ће бити исплаћено више од 450 милиона динара. Додела подстицајних средстава од виталног је значаја за заштиту животне средине јер подстиче правилно збрињавање посебних токова отпада, али уједно доприноси стабилнијем пословању и очувању радних места у рециклажној индустрији.

 „Министарство за заштиту животне средине наставиће са унапређивањем сарадње и подстицањем рада предузећа у рециклажној индустрији, како би успоставили систем одрживог управљања посебним токовима отпада“, закључио је министар Горан Триван у сусрету са рециклерима.