Државни секретар Иван Карић на церемонији предаје донације Владе Јапана општини Лучане

Државни секретар Иван Карић на церемонији предаје донације Владе Јапана општини Лучане

Guca_masina_11122017_foto_GZS_03Државни секретар Министарства заштите животне средине Иван Карић присуствовао је церемонији предаје донације Владе Јапана општини Лучане која је одржана 11. децембра 2017. године у Гучи. У име Владе Јапана, први секретар Амбасаде Јапана у Србији Масајоши Јамото предао је комбиновану машину на употребу Јавном предузећу „Драгачево путеви Гуча“, а вредност донације износи 69.360 евра.

Државни секретар Иван Карић овом приликом изразио је захвалност Влади Јапана због вишегодишње помоћи Србији у области заштите животне средине. При том, истакао је да донације које доприносе решавању конкретних проблема у животу грађана као што је  ова, у виду специјалног возила додељеног општини Лучани, представља својеврстан допринос унапређењу животне средине у Србији и укупног квалитета живота у локалним заједницама.

Guca_masina_11122017_foto_GZS_01Како је истакао директор ЈП „Драгачево путеви Гуча“, захваљујући донираној машини и обновљеној опреми, предузеће ће самостално одржавати путеве у свим временским условима, и тако обезбедити квалитетнији живот грађана. Пројекат општине Лучани, односно донација Владе Републике Јапана, реализована је у оквиру Програма за основне потребе становништва – ПОПОС кроз који је Влада Јапана од 1999. године у Србији подржала 207 пројеката у укупној вредности од око 12,4 милиона евра. Јапан преко овог програма подржава пројекте у Србији који доприносе економском и социјалном развоју земље, а посебно унапређењу животне средине, образовања и социјалне заштите.