Донација Владе Јапана за бољу животну средину у Лебану

Донација Владе Јапана за бољу животну средину у Лебану

У Лебану је данас свечано уручена донација вредна 78.370 евра коју је Влада Јапана доделила Јавно-комуналном предузећу „Водовод“ Лебане за унапређење животне средине у овој општини.

Донацију за „Пројекат обезбеђивања мини утоваривача Јавно-комуналном предузећу „Водовод“ Лебане“  свечано је уручио амбасадор Јапана у Републици Србији Ђунићи Марујама. Церемонији примопредаје донације прусуствовао је и представник Министарства заштите животне средине, Ненад Радојевић, начелник из Сектора за управљање отпадом и отпадним водама.

Пројекат општине Лебане, односно донација јапанске владе, реализована је у оквиру Програма за основне потребе становништва – ПОПОС кроз који је Влада Јапана у последњих 20 година у Србији подржала 224 пројеката у укупној вредности од око 14 милиона евра. Укупан износ јапанске помоћи Србији у овом периоду премашује 508 милиона евра.

Јапан преко овог програма подржава пројекте у Србији који доприносе економском и социјалном развоју земље, а посебно унапређењу животне средине, образовања и социјалне заштите.