Састанак ради унапређења координације послова инспекцијског надзора поверених јединици локалне самоуправе

Састанак ради унапређења координације послова инспекцијског надзора поверених јединици локалне самоуправе

img_2811-2Сектор инспекције за заштиту животне средине је у оквиру својих активности одржао четврти у низу састанака са јединицама локалне самоуправе Града Ниша, и Општина Алексинац, Гаџин Хан, Дољевац, Мерошина, Ражањ и Сврљиг у Граду Нишу за Нишавски управни округ. Испред Сектора инспекције састанку су присуствовали помоћник министра Жељко Пантелић са начелницима Одељеља за поверене послове, Одељења за индустрију и Одељења за природу.

Учеснике састанка је поздравио начелник Нишавског управног округа др.Александар Цветковић и пожелео успешан рад, исказавши задовољство што је препозната потреба за координацијом поверених послова.

Састанак је отворио помоћник министра Жељко Пантелић и представио је новоформирано Одељење за поверене послове у Сектору инспекције за заштиту животне средине. Боља координације поверених послова у области инспекције заштите животне средине је приоритет Сектора, истакао је помоћник министра.

На овом састанку се анализирао начин сарадње, проблеми у вршењу поверених послова инспекцијског надзора од стране инспектора јединице локалне самоуправе, израда годишњих планова инспекцијског надзора и њихово достављање на мишљење надлежном министарству, примена Закона о инспекцијском надзору и значајније деловаље инспекције у области заштићених подручја.

Закључено је да у повереним пословима јединица локалне самоуправе има много проблема па је помоћник министра истакао да је у 2017.години планирано одржавање дводневних семинари на којима би се обавиле обуке инспектора јединица локалне самоуправе у применини закона из области заштите животне средине у делу поверених послова.

Исказана је велика заинтересованост инспектора јединица локалне самоуправе за овим семинарима и обукама о примени прописа из области заштите животне средине