Vеsti

Vreme je za obnovu vlažnih područja

Svetski dan vlažnih područja obeležava se 2. februara svake godine na godišnjicu potpisivanja Ramsarske konvencije u cilju jačanja svesti o značaju vlažnih staništa, očuvanju biodiverziteta i ekosistemskih usluga koje ovi ekosistemi obezbeđuju čovečanstvu.

02.02.2023.

Izlečeni ris se u petak vraća u prirodu

Mužjak risa (Lynx Lynx), koji je polovinom novembra prošle godine pronađen povređen na teritoriji Nacionalnog parka Đerdap, oporavljen je i biće vraćen u svoje prirodno stanište, na području NP Đerdap, u petak 3. februara.

01.02.2023.

Poziv za kupovinu zaštićenih vrsta, stečenih protivzakonitom radnjom i zaplenjenih u postupku inspekcijskog nadzora

Ministarstvo zaštite životne sredine, Nemanjina 22-26, Beograd, oglašava javni poziv zainteresovanim pravnim licima i preduzetnicima koji su registrovani za bavljenje prometom zaštićenih vrsta u komercijalne svrhe za kupovinu zaštićenih vrsta, stečenih protivzakonitom radnjom, koje su oduzete u vršenju inspekcijskog nadzora od fizičkih lica.

30.01.2023.

Intenzivne aktivnosti u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas Radnoj grupi za sistemsko rešavanje pitanja zaštite vazduha, na kojoj su usaglašeni naredni koraci kako bi ovaj problem bio rešen u najkraćem mogućem roku.

24.01.2023.
Radna grupa

Sastanak Radne grupe za izradu Strategije zaštite životne sredine

Prvi sastanak Radne grupe za izradu Strategije zaštite životne sredine - Zelena agenda za Srbiju održava se danas, a otvorila ga je državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Sandra Dokić.

23.01.2023.
Вујовић

Sastanak ministarke Irene Vujović i narodnog poslanika Radomira Lazovića

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je danas sa narodnim poslanicima Radomirom Lazovićem i Đorđem Pavićevićem, na njihov zahtev, o stanju zaštite životne sredine u Srbiji i načinima da se ekološka slika poboljša.

17.01.2023.
Vujovic Bulatovic

Sastanak ministarke Vujović i poslanika Bulatovića

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je danas sa poslanikom Narodne skupštine Dejanom Bulatovićem o pitanjima zaštite životne sredine u Srbiji, a na sastanku je dogovoren nastavak otvorenog dijaloga i saradnje po pitanju svih tema iz oblasti ekologije.

16.01.2023.
Vujovic Hil

Vujović i Hil: Snažna saradnja Srbije i SAD i u oblasti zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se danas u Palati Srbija sa ambasadorom SAD u Beogradu, Kristoferom Hilom.

13.01.2023.

Dujanović: Zaustavljeno curenje amonijačne vode iz cisterne

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović rekao je povodom sinoćnjeg akcidenta na parkingu firme Saga u Pančevu da sektor MUP-a za vanredne situacije obezbeđuje lokaciju i prati njeno saniranje.

13.01.2023.

POZIV LOKALNIM SAMOUPRAVAMA ZA PRIJAVLjIVANjE POTREBA U VEZI SA OPREMOM ZA SAKUPLjANjE OTPADA U CILjU UNAPREĐENjA I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE U 2023. GODINI KOJA ĆE SE DAVATI NA KORIŠĆENjE

Ministarstvo zaštite životne sredine poziva jedinice lokalne samouprave da dostave prijavu sa podacima o svojim potrebama u vezi sa opremom za sakupljanje otpada u cilju unapređenja i zaštite životne sredine.

09.01.2023.