Vеsti

Дубоко састанак 00

Vujović u Užicu održala hitan sastanak nadležnih službi zbog požara na deponiji „Duboko“

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović stigla je u Užice gde se na deponiji "Duboko", usled odrona dela deponije koji se dogodio u ranim jutarnjim časovima ponovo rasplamsao požar.

09.05.2024.

Postavljena merna stanica u Lunovom selu kod Užica, bliže deponiji “Duboko”

Nema prekoračenja graničnih vrednosti parametara za monitoring kvaliteta vazduha kod deponije „Duboko“.

08.05.2024.
Vujovic Uzice

Potpredsednica Vujović sinoć u Užicu: Uverila sam se da se sve čini da se požar što pre lokalizuje i ugasi

Potpredsednica Vlade i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sinoć je bila na deponiji „Duboko“ u Užicu, gde pripadnici štaba za vanredne situacije uz pomoć vatrogasaca čine sve kako bi se lokalizovao i ugasio požar, zbog kojeg je Užice proglasilo vanrednu situaciju na delu teritorije. 

06.05.2024.
МЗЗС лого

Obaveštenje povodom požara na deponiji "Duboko" u Užicu

Zbog požara koji je izbio na deponiji "Duboko" u Užicu, republički inspektori zaštite životne sredine izašli su na teren, zajedno sa nadležnim lokalnim inspektorima.

05.05.2024.
Други јавни позив

Podrška merama zaštite vazduha u lokalnim samoupravama u Srbiji

U okviru projekta “EU za Zelenu agendu u Srbiji“ Program Ujedinjenih nacija za razvoj objavio je Drugi javni poziv za podršku sprovođenju konkretnih mera zaštite vazduha u jedinicama lokalne samouprave.

03.05.2024.
Vujović pošumljavanje ugovori 1.jpg

Vujović potpisala ugovore sa 38 JLS: Nastavljamo sadnju širom Srbije

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovore, na osnovu kojih će biti dodeljena sredstva za podršku projektima pošumljavanja i ozelenjavanja u 38 lokalnih samouprava.

30.04.2024.
Вујовић ТЕНТ А 1.jpg

Vujović: Novo postrojenje za odsumporavanje u TENT A od neprocenjivog značaja za kvalitetniji vazduh za Beograđane

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović prisustvovala je danas, zajedno sa ministarkom rudarstva i energetike Dubravkom Đedović Handanović obilasku postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova u obrenovačkoj termoelektrani „Nikola Tesla A”, što je najveći ekološki projekat u Srbiji i u termoelektranama u ovom delu Evrope.

25.04.2024.
Вујовић награда Горњи Милановац 1.jpg

Ministarki Vujović priznanje opštine Gornji Milanovac „Zlatna medalja - Takovski ustanak“

Priznanje opštine Gornji Milanovac „Zlatna medalja - Takovski ustanak“ u 2024. godini, dodeljeno za izuzetan doprinos očuvanju životne sredine, razvoju i afirmaciji ove lokalne samouprave, pripalo je ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović.

23.04.2024.
Вујовић награда Шабац 1.jpg

Ministarki Vujović ključ grada i Povelja počasnog građanina Šapca

Na svečanosti povodom Praznika grada Šapca, ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović uručen je simbilično ključ grada, kao i vredno priznanje Povelja počasnog građanina za doprinos razvoju i promociji ove lokalne samouprave.

22.04.2024.

Sertifikacija za servis klima uređaja obavlja se po istim propisima već osam godina

Povodom netačnih informacija objavljenih u medijima kako je stupila na snagu nova regulativa koja će uticati na sticanje sertifikata za servis auto-klima, kao i da nisu u dovoljnom obimu organizovane obuke za sticanje odgovarajućih sertifikata, Ministarstvo zaštite životne sredine vas obaveštava o sledećem:

16.04.2024.