Ministar Trivan sa delegacijom iz Merilenda prisustvovao je prezentaciji projekta „Beograd na vodi“

Ministar Trivan sa delegacijom iz Merilenda prisustvovao je prezentaciji projekta „Beograd na vodi“

IMG_0212Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sa delegacijom iz Merilenda prisustvovao je prezentaciji projekta “Beograd na vodi”. Projekat su predstavili predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević i glavni urbanista Milutin Folić. Događaju je  prisustvovao i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Ministar Trivan je tom prilikom naglasio da je savezna država  Merilend jedna od najrazvijenijih država u SAD, koja istovremeno obraća veliku pažnju na zaštitu životne sredine. „Ovo je bila i prilika da podsetimo da Srbija ima potrebu da investira oko 15 milijardi evra u zaštitu životne sredine, među kojima su prerada otpadnih voda, komunalnog otpada, medijacija zemljišta i drugo. Članovi delegacije su veoma zainteresovani za investiranje i zato ćemo nastaviti razgovore i nastojati da naše pregovore dovedemo na praktičan teren. Ekologija nije pitanje politike već našeg boljeg življenja i predstavlja oblast bez hipoteka, jer imamo i dobru volju i stručnjake. Nedostaje nam deo tehnologije i novac za investiranje i zato nam je potrebna pomoć država koje mogu da investiraju, među kojima je i savezna država Merilend“, rekao je ministar Trivan.

IMG_0204Državni sekretar Merilenda, Džon Vobensmit istakao je zadovoljstvo posetom i naglasio da članovi delegacije žele da se detaljnije upoznaju sa situacijom i mogućnostima za pomoć u Srbiji i da se nastave razgovori koje je ministar zaštite životne sredine Goran Trivan vodio pre nekoliko meseci tokom boravka u SAD, gde su brojne američke kompanije iskazale veliko interesovanje za ulaganja u Srbiju.

"Impresionirani smo ministrom Trivanom i njegovim idejama i entuzijazmom da se stvari promene i da ovo bude bolje mesto za život. Mi to isto radimo u Merilendu. Ima mnogo lekcija koje smo mi naučili i želimo da ih prenesemo vama", dodao je Vobensmit.