Za kvalitetniji život građana, nova oprema stigla u Niš, Žitorađu, Bosilegrad i Bujanovac

За квалитетнији живот грађана, нова опрема стигла у Ниш, Житорађу, Босилеград и Бујановац

Za kvalitetniji život građana, nova oprema stigla u Niš, Žitorađu, Bosilegrad i Bujanovac

Kroz nabavku opreme za unapređenje kvaliteta života građana, Ministarstvo zaštite životne obezbedilo je za Niš, Žitorađu, Bosilegrad i Bujanovac ukupno 480 kontejnera i 324 kante.

 

Za kvalitetniji život građana, nova oprema stigla u Niš, Žitorađu, Bosilegrad i BujanovacDržavna sekretarka u Ministarstvu zaštite životne sredine Ivana Hadži Stošić je, tokom današnje posete Bosilegradu i Bujanovcu, potpisala ugovore sa predstavnicima ovih lokalnih samouprava, na osnovu kojih im ministarstvo ustupa opremu na korišćenje. Hadži Stošić je juče posetila Niš i Žitorađu, gde je takođe potpisala ugovore o ustupanju opreme lokalnim javno komunalnim preduzećima.

Za kvalitetniji život građana, nova oprema stigla u Niš, Žitorađu, Bosilegrad i Bujanovac- Svi zajedno imamo zadatak da doprinesemo da javni prostori koje građani koriste budu čistiji.  Ovo je upravo jedan od načina da podržimo lokalne samouprave u tom važnom poslu, odnosno da olakšamo rad javnim komunalnim preduzećima. Životna sredina je jedna, a briga o okolini je jedan od najvažnijih prioriteta ministarstva iz kojeg dolazim – rekla je Hadži Stošić.

Za kvalitetniji život građana, nova oprema stigla u Niš, Žitorađu, Bosilegrad i BujanovacU cilju podrške lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za sakupljanje, reciklažu i što adekvatnije upravljanje otpadom, Ministarstvo zaštite životne sredine obezbedilo je novu opremu za ukupno 34 grada i opštine. Ugovorima koji su potpisani u protekla dva dana, Bosilegradu i Bujanovcu, kao i Nišu i Žitorađi dodeljeno je po 120 kontejnera i po 131 kanta na korišćenje svakoj od tih lokalnih samouprava.