Vujović u Malom Crniću: Nova oprema će unaprediti sistem upravljanja otpadom u Braničevskom okrugu

Vujović Malo Crniće 1

Vujović u Malom Crniću: Nova oprema će unaprediti sistem upravljanja otpadom u Braničevskom okrugu

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas opštinu Malo Crniće, kojoj je ministarstvo dodelilo na korišćenje opremu za upravljanje otpadom - kamion smećar, kontejnere i kante za sakupljanje otpada.

Vujović Malo Crniće 2

Ministarka je istakla da je došla u Malo Crniće da se na licu mesta uveri kako se u ovoj opštini radi na rešavanju jednog od najvećih ekoloških problema u Srbiji, a to je neadekvatno upravljanje otpadom.

"Ovih dana u opštinu je stigao kamion smećar koji bi trebalo da podmiri ukupne potrebe Malog Crnića za odvoženje otpada. To je još jedan od načina na koji dajemo doprinos i uvodimo red u ovu oblast. U prethodne tri godine ovoj opštini smo dodelili na korišćenje kante i kontejnere, a sva ta oprema će imati punu primenu kada počne da radi trensfer stanica za pretovar otpada u Petrovcu na Mlavi, u koju je Ministarstvo uložilo značajna sredstva, 250 miliona dinara. Radovi su gotovi, u toku su obuke, a čim transfer stanica počne sa radom, kamion će se koristiti za odvoženje otpada sa teritorije Malog Crnića na transfer stanicu, gde će se dalje raditi pretovar, separacija reciklabilnog otpada i njegovo dalje odvoženje na finalnu lokaciju" , rekla je Vujović.

Vujović Malo Crniće 3Vujović je navela da će danas iskoristiti priliku da sa predsednikom opštine Mališom Antonijevićem i njegovim timom razgovara o konačnom zbrinjavanju otpada i planovima koje ima, ne samo Malo Crniće, nego i ceo Braničevski region.

"Stvarajući uslove za pravilno upravljanje otpadom, lokalnim samoupravama Braničevskog okruga dodelili smo dva kamiona smećara i više od 1.250 kanti i kontejnera. Radićemo zajedno, tražićemo najbolje rešenje za građane, kako bismo podigli standarde zaštite životne sredine u ovom delu Srbije", rekla je Vujović.

Vujović Malo Crniće 4Ona je istakla da je Ministarstvo, za zelene projekte u Malom Crniću, Požarevcu, Petrovcu na Mlavi, Velikom Gradištu, Golupcu, Kučevu, Žagubici i Žabarima uložilo 300 miliona dinara, kao i da se u svakoj od nabrojanih lokalnih samouprava realizuje neki od zelenih projekata.