Vujović sa ambasadorkom Švedske o Zelenoj agendi i saradnji u oblasti zaštite životne sredine

Вујовић са амбасадорком Шведске о Зеленој агенди и сарадњи у области заштите животне средине

Vujović sa ambasadorkom Švedske o Zelenoj agendi i saradnji u oblasti zaštite životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovala je danas sa ambasadorkom Kraljevine Švedske u Srbiji Anikom Ben David o implementaciji Zelene agende u Srbiji i saradnji u oblasti zaštite životne sredine.

Vujović sa ambasadorkom Švedske o Zelenoj agendi i saradnji u oblasti zaštite životne sredineVujović je istakla izuzetnu saradnju sa Švedskom u prethodnom periodu na projektima koji su važni u procesu pristupanja Srbije EU i ispunjavanju kriterijuma iz Poglavlja 27.

Vujović sa ambasadorkom Švedske o Zelenoj agendi i saradnji u oblasti zaštite životne sredine-Švedska je važan partner Srbiji u procesu pregovaranja sa EU i realizaciji infrastrukturnih projekta, na čemu smo vam veoma zahvalni. Intenzivno radimo na usklađivanju domaćeg zakonodavstva sa regulativom EU, ali i na kapitalnim zelenim projektima. U skladu sa prioritetima koje smo postavili, a koji se odnose na smanjenje aerozagađenja, rešavanje pitanja upravljanja čvrstim otpadom i izgradnju infrastrukture za preradu otpadnih voda, značajna nam je vaša podrška, ali i iskustvo. Želim da nastavimo uspešnu saradnju i u narednom periodu – rekla je Vujović.

Vujović sa ambasadorkom Švedske o Zelenoj agendi i saradnji u oblasti zaštite životne sredineMinistarka Vujović je ambasadorku Švedske upoznala sa zelenim projektima koji su pokrenuti i sprovedeni u prethodnih godinu dana, koliko je na čelu resornog ministarstva, naglasivši značaj ENVAP i EISP projekata koje finansira Kraljevina Švedska.