Vujović obišla očišćenu divlju deponiju u Lozoviku i zajedno sa građanima zasejala travu

Вујовић Лозовик 1

Vujović obišla očišćenu divlju deponiju u Lozoviku i zajedno sa građanima zasejala travu

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas u Lozoviku u opštini Velika Plana očišćenu lokaciju nekadašnje divlje deponije, gde je zajedno sa građanima i radnicima javno-komunalnog preduzeća zasejala travu.

 

Vujović Lozovik 2

Vujović Lozovik 3Vujović je podsetila da je koja se prostirala na površini od jednog hektara, očišćena uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine.

„Drago mi je što se veliki broj građana danas okupio na ovom mestu da zajedno sejemo travu. U Lozoviku živi oko 5.000 građana kojima je ova deponija bila višedecenijski problem. Projekat uklanjanja smetlišta kandidovala je lokalna samouprava na inicijativu građana koji žive u blizini. Mi smo im obećali da ćemo očistiti lokaciju, što smo i učinili. Kada nikne trava koju smo danas zajedno zasejeli, umesto deponije građani će imati zelenu oazu", rekla je Vujović.

Vujović Lozovik 5Vujović je poručila da je sada važno da lokalna samouprava zajedno sa građanima sačuva očišćenu lokaciju, a Ministarstvo će u te svrhe obezbediti video nadzor.

"Ovo je važan, ali ne i jedini projekat koji realizujemo u opštini Velika Plana. Iz sredstava koje smo ove godine opredelili biće zamenjen kotao na ugalj kotlom na gas u Osnovnoj školi „Nadežda Petrović“ u Donjoj Livadici, što će unaprediti kvalitet vazduha u okolini škole. Ministarstvo koje vodim će nastaviti da ulaže u zelene projekte, jer time unapređujemo kvalitet života građana", rekla je Vujović.

Vujović Lozovik 6