Vujović i Čen Bo: Srbiji su neophodne zelene kapitalne investicije

Вујовић и Чен Бо: Србији су неопходне зелене капиталне инвестиције

Vujović i Čen Bo: Srbiji su neophodne zelene kapitalne investicije

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je danas sa ambasadorkom NR Kine Čen Bo o aktuelnim projektima koje u Srbiji sprovode kineski partneri, ali i o mogućnostima za nove projekte iz oblasti ekologije u narednom periodu.

​Vujović i Čen Bo: Srbiji su neophodne zelene kapitalne investicije [Kliknite i povucite da bi pomerali] ​Vujović je navela da je prioritet u resoru koji vodi borba sa aerozagađenjem, upravljanje čvrstim otpadom i izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, u čemu Kina ima veliko iskustvo.

- Znače nam nove tehnologije koje u Srbiju mogu da donesu vaše kompanije, posebno kada je reč o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Kineski partneri podržaće kod nas izgradnju modernih prečistača u 70 lokalnih samouprava, koji će menjati na bolje ekološku sliku. Srbiji su neophodne zelene kapitalne investicije i na tome smo vam svi zahvalni – rekla je Vujović.

Vujović i Čen Bo: Srbiji su neophodne zelene kapitalne investicijeMinistarka je istakla da su ekološki projekti potrebni i od velikog značaja za Srbiju, bez obzira koje ministarstvo je zaduženo za realizaciju. Prostor za podršku kineskih partnera vidi i u oblasti upravljanja čvrstim otpadom.

Ambasadorka Čen Bo je naglasila da je u NR Kini ekologija visoko na listi prioriteta i da su ekološki standardi visoki. Ona je obavestila ministarku da je sve više kineskih investitora zainteresovano da ulaže u Srbiji, ističući da je to prilika da donesu nove, moderne tehnologije, koje zadovoljavaju visoke ekološke standarde, ali to je ujedno i prilika za razmenu iskustva u oblasti ekologije.