Vujović: Nastavljamo sa ulaganjem u ekološke projekte u Novom Pazaru

Vujovic-Bisevac

Vujović: Nastavljamo sa ulaganjem u ekološke projekte u Novom Pazaru

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović potpisala je danas ugovor sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem, na osnovu kojeg će lokalnoj samoupravi biti dodeljena sredstva za realizaciju projekta pošumljavanja na više lokacija.

NP grupna- Zadovoljstvo mi je što sam danas ponovo u Novom Pazaru. Svaki dolazak u ovaj grad je izuzetno uspešan, jer možemo da vidimo kako se realizuju projekti koje sufinansira Ministarstvo koje vodim. Želim da zahvalim gradonačelniku i njegovom timu što su odgovorni i posvećeni, pa su realizovali zajedničke projekte u dogovorenom roku. U prethodnom periodu smo puno uradili. Pored zamene kotlarnica u sportskoj hali Pendik, podršci za zamenu individualnih ložišta u domaćinstvima, uz subvencije ministarstva posađeno je 40.000 sadnica. U ovoj godini nas čeka još značajnih zelenih projekata. Opredelili smo sredstva za još oko 1.200 sadnica na više lokacija, a menjaćemo i kotlarnice u dve osnovne škole. Trudimo se da kroz ove projekte unapredimo kvalitet vazduha za sve građane – rekla je Vujović.Rukovanje

Ministarka je istakla da su važni i projekti koji utiču na unapređenje kvaliteta voda i zemljišta, a u tom smislu je značajno upravljanje otpadom. Kako je najavila, Novi Pazar će u narednom periodu dobiti na korišćenje potrebnu opremu u vidu novih kanti i kontejnera, a još važnije je što su u planu i kapitalni projekti.

- Gradićemo moderan regionalni centar za upravljanje otpadom u Raški, ka kojem će gravitirati i Novi Pazar i Tutin. Trudićemo se da u što kraćem periodu krenemo u realizaciju ovog važnog projekta, koji ćemo finansirati uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj, a očekujem da projektovanje bude završeno do juna ove godine. Takođe, radimo i reviziju projekta sanacije deponije Golo brdo, koja će biti zatvorena kada krene izgradnja regionalnog centra. To su sve značajni zeleni projekti koji će promeniti kvalitet života svih građana ovog kraja – rekla je Vujović.

Vujovic-TanaskovicMinistarka Vujović će danas u Novom Pazaru prisustvovati i svečanoj akademiji povodom obeležavanja Dana grada, na kojoj će joj biti uručena Povelja grada za izuzetan doprinos razvoju grada Novog Pazara.