Vujović: Dogovorena intenzivnija saradnja Srbije i Crne Gore u oblasti zaštite životne sredine

irena

Vujović: Dogovorena intenzivnija saradnja Srbije i Crne Gore u oblasti zaštite životne sredine

U sklopu samita lidera inicijative „Otvoreni Balkan“, ministarka zaštite životne sredine Srbije Irena Vujović sastala se sa ministarkom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Crne Gore Anom Novaković Đurović.

Ministarke su tokom bilateralnog sastanka razmenile mišljenja o zajedničkim aktivnostima i saglasile se da je neophodna još intenzivnija saradnja dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

irena

- Danas sam sa koleginicom Novaković Đurović još jednom prošla kroz detalje Memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti zaštite životne sredine, koji će uskoro potpisati naša dva resorna ministarstva. Ovaj dokument je važan, jer će bliže definisati zajedničke aktivnosti, što će ubrzati rešavanje ključnih pitanja u ovoj oblasti koja se tiču obe države. Složile smo se da je neophodno da jačamo regionalnu saradnju i da zajedno u kontinuitetu unapređujemo stanje životne sredine, jer to je od značaja za naše građane – rekla je Vujović.

Prema rečima ministarke Vujović, upravo je Memorandum osnov za intenziviranje prekogranične saradnje, a prostor za zajedničko delovanje vidi pre svega u oblasti upravljanja otpadom.