Sastanak sa delegacijom Republike Srpske, prioritet rešavanje plutajućeg otpada

Сандра и Сара 1.jpg

Sastanak sa delegacijom Republike Srpske, prioritet rešavanje plutajućeg otpada

Intenziviranje saradnje Srbije, Republike Srpske i Crne Gore na rešavanju problema plutajućeg otpada na Limu i Drini prioritet je u budućem zajedničkom radu, rečeno je danas tokom sastanka predstavnika više ministarstava iz Republike Srbije i Republike Srpske.

Državna sekretarka Ministarstva zaštite životne sredine Sandra Dokić rekla je da je Srbija spremna da pomogne u iznalaženju rešenja.

"Svake godine velike količine otpada dolaze i strahujemo da lančanice koje smo postavili neće moći da ga zaustave i da će doći do ozbiljnih posledica“, rekla je Dokić.

Ministar prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije Republike Srpske Bojan Vipotnik dodao je da je neophodno uključiti i crnogorsku stranu, jer odatle dolazi najveća količina plutajućeg otpada.

Sandra i Sara 2.jpg

Državna sekretarka Sara Pavkov istakla je da je pored toga, veoma važno da se radi na zaštiti prirode, za šta su definisani koraci na saradnji na prekograničnom Rezervatu biosfere “Tara-Drina” za zajednički ekološki koridor - Drinu.

Delegaciju Srbije tokom današnjeg sastanka predvodio je ministar za javna ulaganja Darko Glišić, a sastanku su prisustvovali i ministar informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić, ministar bez portfelja Novica Tončev i predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.