Sastanak sa Delegacijom Evropske unije

Sastanak sa Delegacijom Evropske unije

20141029_111130Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine mr Stana Božović sastala se danas sa predstavnicima Delegacije Evropske unije u Srbiji, šefom Odeljenja za poljoprivredu i zaštitu životne sredine u Delegaciji i Ričardom Masom i menadžerom projekta u oblasti životne sredine Rajnerom Frojndom.

20141029_123308Tema razgovora bile su napredak Srbije na putu ka EU u oblasti životne sredine, pripreme za nastavak pregovora – bileteralni skrining u Briselu i dalji nastavak saradnje na polju zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na implementaciju projekata u oblasti životne sredine.

''U septembru su otvoreni pregovori za poglavlje 27 za oblast životne sredine koje predstavlja najkompleksnije, najobimnjije i najskuplje poglavlje, za koje država Srbija ima kapacitete. Pred nama je veliki posao i Srbija je spremna za sve izazove koje je očekuju. Stalna komunikacija i saradnja relevantnih EU institucija je od velike pomoći i značaja, kako bi lakše dostigli standarde EU'', istakla je Božović.

Bilateralni skrining, na kojem Srbija izlaže stanje u ovoj oblasti, planiran je od 17. do 21. novembra. Delegaciju Srbije će predvoditi šef pregovaračke grupe, državni sekretar mr Stana Božović.