Produžen rok za javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode

Продужен рок за јавну расправу о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о заштити природе

Produžen rok za javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirode danas je održana onlajn, putem platforme Webex, a pored predstavnika Ministarstva raspravi su prisustvovali predstavnici republičkog i pokrajinskog Zavoda za zaštitu prirode, upravljači zaštićenih područja na teritoriji Republike Srbije, kao i zainteresovane organizacije civilnog društva i šira javnost.
 
 

 

Produžen rok za javnu raspravu o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti prirodeNakon uvodnih obraćanja, održana je prezentacija ključnih izmena u novom Nacrtu zakona, a potom su učesnici dobili priliku da daju svoje komentare ili traže dodatno razjašnjenje po pitanju određenih zakonskih rešenja.
 
Ključni zaključci sa javne rasprave su da je za određena rešenja i odredbe predviđene Nacrtom zakona neophodno dodatno vreme za dostavljanje primedbi, analizu, dalje konsultacije i usaglašavanje sa realnim mogućnostima i potrebama.
 
U skladu sa tim, rok za  dostavljanje mišljenja, sugestija i premedbi na Nacrt zakona, kao i završetak javne rasprave odložen je za pet dana.