Postupanje sa sekundarnim sirovinama sa osvrtom na radioaktivnost

Postupanje sa sekundarnim sirovinama sa osvrtom na radioaktivnost

Privredna komora Srbije u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i zaštite životne sredine - Sektor inspekcije za zaštitu životne sredine, organizuje 8. decembra 2015. godine, od 11:00 do 15:00 časova, prezentacije na temu postupanja sa sekundarnim sirovinama, u Poslovnoj zgradi Privredne komore Srbije (Terazije 23, II sprat, velika sala).

Tema prezentacija biće sakupljanje i postupanje sa sekundarnim sirovinama sa osvrtom na metalni otpad i procedure za kontrolu radioaktivnosti sekundarnih sirovina u postupku sakupljanja, prerade, uvoza, izvoza i tranzita.

Cilj prezentacija je edukacija i jačanje preventivnih mera kod sakupljanja i postupanja sa sekundarnim sirovinama sa osvrtom na metalni otpad, i sa posebnim akcentom na kontrolu radioaktivnosti sekundarnih sirovina u postupku sakupljanja, prerade, uvoza, izvoza i tranzita, kako bi se sprovele propisane mere zaštite zdravlja ljudi i životne sredine od štetnog dejstva jonizujućih zračenja.

Svi zainteresovani (sakupljači sekundarnih sirovina - metalnog otpada, koji imaju skladišta, prerađivači metalnog otpada, valjaonice aluminijuma i bakra, livnice i predstavnici Ministarstva i Agencija) mogu se prijaviti za učešće popunjavanjem Prijavnog lista koji se može preuzeti sa sajta Privredne komore Srbije https://www.pks.rs/Dogadjaji.aspx, najkasnije do 3. decembra 2015. godine do 15:00 časova.