Održan bilateralni susret ministra Trivana sa ministrom poljoprivrede Mađarske Šandorom Fazekašom

Održan bilateralni susret ministra Trivana sa ministrom poljoprivrede Mađarske Šandorom Fazekašom

1Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan susreo se danas sa ministrom poljoprivrede Mađarske Šandorom Fazekašom u Budimpešti, prilikom održavanja zajedničke sednice  vlada  Srbije i Mađarske.

Na bilateralnom susretu ministra Trivana sa ministrom poljoprivrede Mađarske  u okviru čije nadležnosti je i zaštita životne sredine, razmatrane su mogućnosti realizovanja zajedničkih projekata i razvijanja bilateralne saradnje dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine.

U konstruktivnom i srdačnom dijalogu dogovoreno je potpisivanje novog Memoranduma o saradnji u oblasti zaštite životne sredine, kao i poseta ekspertskih delegacija koje će razmeniti iskustva i proširiti saradnju u oblasti zaštite životne sredine .

2Tom prilikom, istaknuta je spremnost Mađarske da i dalje podržava proces pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Spremnost Mađarske da ojača saradnju u oblasti zaštite životne sredine potvrdio je  ministar Šandor Fazekaš koji je ponudio saradnju i prenos znanja u oblasti prečišćavanja otpadnih voda i zaštite prirode, i najavio da će predstavnik Mađarske zadužen za pitanja poljoprivrede i zaštite životne sredine doći u Beograd.

Ministar Trivan zahvalio je na podršci koju mađarski sused pruža Srbiji u procesu evropskih integracija  i izrazio očekivanje da će unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti ekologije doprineti sveukupnom poboljšanju kvaliteta životne sredine u čitavom regionu.

Prijavi opasni otpad na opasniotpad@ekologija.gov.rs