Obeležen Dan planete zemlje

Dujanović

Obeležen Dan planete zemlje

Potpisivanjem ugovora o saradnji sa Šumarskim, Tehnološko-metalurškim i Biološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, i Fakultetom za primenjenu ekologiju Futura, kao i internacionalnom akcijom primarne separacije otpada u kojoj je učestvovalo više od sto studenata, na Avali je obeležen Dan planete Zemlje.

Dujanović1„Okosnica saradnje akademske zajednice i Ministarstva zaštite životne sredine biće studentska praksa u svim sektorima, ali i razmena iskustva i znanja kako zaposlenih, tako i asistenata i profesora. Dan planete Zemlje, osim 22. aprila, u Ministarstvu zaštite životne sredine obeležava se svaki dan rezultatima. Drago mi je što sam danas ovde, što vidim i naše studente i studente iz drugih zemalja koji kod nas studiraju i žive, u ovoj akciji primarne selekcije otpada. Ministarstvu je to prioritet, krenuli smo u izgradnju zelene infrastrukture - regionalnih centara za upravljanje otpadom i transfer stanica “, rekao je državni sekretar Ministarstva Aleksandar Dujanović.

Dujanović4Da bi i buduće generacije mogle da nastave tradiciju obeležavanja ovog dana, važno je da se formiraju što čvršći odnosi sa svim zainteresovanim stranama u oblasti zaštite životne sredine.

Pored državnog sekretara MZŽS Alekasandra Dujanovića, obeležavanju Dana planete Zemlje prisustvovali su i dekan Šumarskog fakulteta prof. dr Branko Stajić, dekan Tehnološko–metalurškog fakulteta prof. dr Petar Uskoković, dekan Biloškog fakulteta prof. dr Ljubiša Stanisavljević i dekan Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura prof. dr Svetozar Krstić.

U akciji primarne separacije otpada, pored naših studenata sa više fakulteta, učestvovali su i studenti koji se školuju u Srbiji i žive u Studentskom centru „Radojka Lakić“.

Dujanović3