Ministarstvu nagrada opštine Vlasotince za izuzetnu pomoć u očuvanju prirode i životne sredine

Министарству награда општине Власотинце за изузетну помоћ у очувању природе и животне средине

Ministarstvu nagrada opštine Vlasotince za izuzetnu pomoć u očuvanju prirode i životne sredine

Oktobarski priznanje opštine Vlasotince za izuzetnu pomoć i saradnju u očuvanju prirode i životne sredine na teritoriji ove lokalne samouprave, dodeljena je danas, na Dan opštine, Ministarstvu zaštite životne sredine.

Ministarstvo je podržalo Vlasotince u saniranju 35 divljih deponija, što će doprineti zdravijem okruženju i boljim uslovima za život građana.
 
Priznanje je, ispred Ministarstva zaštite životne sredine, primila državna sekretarka Ivana Hadži Stošić.
 
Ministarstvu nagrada opštine Vlasotince za izuzetnu pomoć u očuvanju prirode i životne sredine- Vlasotince je jedna od 43 lokalne samouprave u kojima se, uz podršku ovog ministarstva, čisti ukupno 500 divljih deponija. Ministarstvo će i ubuduće ulagati i podržati sve projekte koji imaju za cilj zaštitu životne sredine, a ono što je važno jeste da jednom očišćene lokacije takve i ostanu. Apelujem na građane i privredu da vode računa i da zajedno brinemo o životnoj sredini - rekla je Hadži Stošić.
Predsednik opštine Bratislav Petrović rekao je da je prethodnih godinu dana rada obeležio kontinuitet u zalaganju za život u boljem i lepšem okruženju.
- U tom poslu imali smo veliku podršku republičkih organa i institucija, na čemu im i ovom prilikom zahvaljujem – rekao je on.
Oktobarska priznanja dodeljena su nakon svečane sednice Skupštine opštine, i time je obeležen dan opštine Vlasotince 10.oktobar.