Ministarki Ireni Vujović dodeljena Plaketa opštine Nova Varoš

Министарки Ирени Вујовић додељена Плакета општине Нова Варош

Ministarki Ireni Vujović dodeljena Plaketa opštine Nova Varoš

Opština Nova Varoš dodelila je, povodom Dana opštine, priznanje ministarki zaštite životne sredine Ireni Vujović za izuzetnu podršku u realizaciji ekoloških projekta u zlatarskom kraju. Plaketu je u ime ministarke primio državni sekretar Aleksandar Dujanović.

Dujanović je građanima Nove Varoši čestitao Dan opštine i zahvalio na uručenom priznanju.
-Ministarka je prepoznala probleme ovog kraja i ove godine su opredeljena sredstva za brojne projekte, ne samo u Novoj Varoši, već i u susednim opštinima. Jedan od najznačajnih svakako je izgradnja transfer stanice Banjica na kojoj će se selektovati otpad iz Nove Varoši i susedne tri opštine i dalje će se odvoziti na regionalnu deponiju u Užicu – rekao je Dujanović.

Ministarki Ireni Vujović dodeljena Plaketa opštine Nova VarošDržavni sekretar je dodao da su važni projekti i plutajuće barijere na Limu, kako se više ne bi ponovile slike od prethodne zime, kada je Potpećko jezero bilo zatrpano velikom količinom plivajućeg otpada.


-Zahvaljujući dobroj saradnji sa lokalnom samoupravom, ministarstvo iz kojeg dolazim podržalo je i projekat zaštite zemljišta i uređenje staze na Zlataru, sanaciju više divljih deponija na teritoriji Nove Varoši, a obezbedili smo i nove kante i kontejnere za ovu opštinu. Očekujem i u budućnosti još bolju saradnju i pozivam  predsednika i opštinsko rukovodstvo da i sledeće godine prate konkurse ministarstva i pripremaju projekte, kako bismo zajedničkim snagama još više unapredili ekološku sliku ove opštine –istakao je Dujanović.