Ministarka Vujović razgovarala sa direktorom Fondacije "Konrad Adenauer" o saradnji i Zelenoj agendi

Министарка Вујовић разговарала са директором Фондације "Конрад Аденауер" о сарадњи и Зеленој агенди

Ministarka Vujović razgovarala sa direktorom Fondacije "Konrad Adenauer" o saradnji i Zelenoj agendi

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović sastala se danas sa direktorom Fondacije Konrad Adenauer u Srbiji, Norbertom Bekman Dirkesom, sa kojim je razgovarala o saradnji i zajedničkom delovanju u cilju podizanja nivoa informisanosti o temi koja je broj jedan u Evropi - Zelenom evropskom dogovoru i Zelenoj agendi.
 

Ministarka je navela da je sa Fondacijom "Konrad Adenauer" dogovorena saradnja koja se ogleda u pružanju podrške implementaciji ključnih aspekata Zelene agende, razmeni iskustava i znanja nemačkih stručnjaka u oblastima upravljanja otpadom, otpadnim vodama i unapređenju kvaliteta vazduha, kao i pripremi projekata koje će sprovesti Ministarstvo zaštite životne sredine zajedno sa fondacijom.

- Izuzetno nam je važno da partnerskim odnosom sa ključnim međunarodnim akterima doprinesemo unapređenju zaštite životne sredine. Usvajanjem i primenom dugogodišnjeg iskustva i prakse iz Nemačke, imamo šansu više da brže napredujemo u ovoj oblasti - rekla je ministarka Vujović.

Sloboda, pravda i solidarnost su vodeći principi rada Fondacije Konrad Adenauer, a cilj im je da ljude pokrenu da učestvuju u oblikovanju svoje budućnosti. Sa preko 70 kancelarija širom sveta i projektima u preko 120 zemalja daju samostalan doprinos razvoju demokratije, pravne države, socijalne tržišne privrede i ekologije.