Ministar Trivan podržao jačanje administrativnih kapaciteta AP Vojvodine za rešavanje pokrajinskih ekoloških problema

Ministar Trivan podržao jačanje administrativnih kapaciteta AP Vojvodine za rešavanje pokrajinskih ekoloških problema

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan susreo se danas u Novom Sadu sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, sa kojim je razgovarao o najaktuelnijim pitanjima zaštite životne sredine. Tom prilikom, razmatrana je buduća saradnja Ministarstva zaštite životne sredine i Pokrajinske vlade.

Sagovornici su se saglasili da je zaštita životne sredine svakako jedan od najvažnijih prioriteta AP Vojvodine i Republike Srbije u celini, te da će biti formiran zajednički tim koji će raditi na ovim pitanjima, i rešavanju iz prošlosti nagomilanih ekoloških problema.

U razgovoru je iskazana spremnost predsednika Mirovića da AP Vojvodina poveća svoje administrativne kapacitete u ovoj oblasti i formira zaseban sekretarijat za zaštitu životne sredine. Ministarstvo će sa svoje strane učiniti sve da pomogne realizaciju svih ekoloških projekata u Vojvodini, istovremeno sarađujući sa svim institucijama, lokalnim samoupravama, ali i javnim preduzećima. Posebno je ukazano na važnost saradnje Ministarstva sa javnim preduzećima „Vode Vojvodine“ i „Vojvodinašume“.