Ministar Goran Trivan i delegacija iz Merilenda obišli su grad Niš

Ministar Goran Trivan i delegacija iz Merilenda obišli su grad Niš

image1

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan i delegacija savezne države Merilend iz SAD razgovarali su danas sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem o  međusobnoj saradnji u sektoru zaštite životne sredine. Nakon sastanka predstavljeni su investicioni potencijali i projekti grada Niša u toj oblasti.

Ministar Trivan je rekao da je cilj ove posete da se već uspostavljena saradnja sa Merilendom na političkom nivou pretoči u praktične rezultate, kao i da je ova poseta 15 kompanija iz SAD prvi korak u tom pravcu.

image5„Niš je bez sumnje jedan od najozbiljnijih gradova u Srbiji i ovo je prilika da otvorimo mnoge teme za razgovor. Izabran je za posetu kao jedan od gradova u našoj zemlji koji ima već gotove projekte za investiranje“, istakao je ministar.

Gradonačelnik je, istakavši veliki značaj posete delegacije iz Merilenda, poručio da Niš ima veliki potencijal za ulaganje u projekte iz zaštite životne sredine koji su jedni od najvećih i najvažnijih projekata u Niš. Na sastanku je bilo reči o izgradnji postrojenja za preradu i pročišćavanje otpadnih voda i izgradnji regionalne deponije Keleš.

„Naša poseta je rezultat saradnje ministra Trivana i naše države koja je uspostavljena na nedavno održanom poslovnom forumu u Anapolisu gde je ministar Trivan bio jedan od govornika. Od 4000 kompanija mi smo izabrali 15 najboljih koje su danas sa nama“, rekao je zamenik državnog sekretara Merilenda  Luis Borunda, i zahvalio srpsko-američkom poslovnom forumu i gospodinu Obradu Kesiću na pomoći u organizaciji ove posete.

image4Domaćini delegaciji savezne države Merilend iz SAD, koju predvodi državni sekretar Džon Vobensmit, koja je u višednevnoj poseti Srbiji su Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i Ministarstvo privrede Republike Srbije.