Izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ka unapređenju životne sredine u Zrenjaninu

Izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda ka unapređenju životne sredine u Zrenjaninu

IMG_20180516_134229_526Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sa saradnicima, sastao se danas sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem, sa kojim je razgovarao o najznačajnijim pitanjima zaštite životne sredine u ovoj lokalnoj zajednici. Posebna pažnja na sastanku posvećena je rešavanju pitanja prečišćavanja otpadnih voda.

Uspostavljanje sistema prečišćavanja otpadnih voda predstavlja preduslov za ostvarivanje kvalitetnije životne sredine i obezbeđivanje zdravijih uslova života stanovnika Zrenjanina, složili su se sagovornici. Pitanje kvaliteta voda na ovom području je naročito složeno, a nakon višedecenijskih problema u ovoj oblasti, traženje rešenja za poboljšanje kvaliteta voda, više nego urgentno.

Ministar Trivan je izrazio punu podršku lokalnoj samoupravi u rešavanju ključnih ekoloških problema. „Ministarstvo zaštite životne sredine će ukazati svaku moguću stručnu i drugu pomoć Zrenjaninu u rešavanju najvećih ekoloških problema koji narušavaju kvalitet življenja njegovih stanovnika već duži niz godina. Izgradnjom postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda biće učinjen veliki pomak, ne samo u unapređenju kvaliteta života Zrenjaninaca, nego i potvrda napretka u zaštiti životne sredine Srbije u celini“, istakao je ministar.

Na sastanku je dogovoreno da se nastavi rad na analizi aktuelnog tehničkog predloga, a istovremeno nastavi sa iznalaženjem najboljeg načina finansiranja i izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda u Zrenjaninu.