Formirana radna grupa za rešavanje problema upravljanja otpadom u Zlatiborskom okrugu

Formirana radna grupa za rešavanje problema upravljanja otpadom u Zlatiborskom okrugu

1„Razgovarali smo sa predstavnicima četiri opštie o važnim pitanjima iz oblasti zaštite životne sredine i oblasti poljoprivrede. Predstavnici Ministarstva su ovde kako bi saslušali aktuelne probleme i predloge i doneli zaključke i moguća rešenja“, rekla je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković nakon sastanka sa predstavnicima opština Nova Varoš, Sjenica, Priboj i Prijepolje.

Ministar Bogosavljević Bošković je istakla da je danas formirana radna grupa  koja će u narednih mesec dana sagledati stanje i probleme na terenu i predložiti dalje korake i rokove za njihovo rešavanje. Radna grupa se sastoji od predstavnika Ministarstva i predstavnika sve četiri opštine ovog regiona.

„Potrebno je da se pronađe rešenje za nesanitarnu deponiju u Prijepolju, ali i odrede rokovi za dugoročno rešenje problema odlaganja komunalnog otpada, odnosno regionalnu deponiju Banjica. Deponija Banjica treba da počne da radi i da postane funkcionalna, s obzirom da se radi o rešavanju problema za oko 120.000 ljudi“, naglasila je ministar Bogosavljević Bošković.

2Ministar je rekla da je poljoprivreda vrlo važna za ovo područje, da postoje veliki potencijali za stočarstvo, govedarstvo i ovčarstvo na ovoj teritoriji i istakla da je potrebno da se saslušaju kako problemi, tako i predlozi, kako bi se ostvarila bolja saradnja.

Nakon sastanka, ministar Bogosavljević Bošković je sa saradnicima obišla   regionalnu deponiju „Banjica“ i vizitorski centar na jezeru Uvac.