Dujanović obišao radove na proširenju regionalne deponije Duboko u Užicu

Дујановић обишао радове на проширењу регионалне депоније Дубоко у Ужицу

Dujanović obišao radove na proširenju regionalne deponije Duboko u Užicu

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović obišao je danas radove na proširenju kasete regionalne deponije „Duboko“ u Užicu, za još 400.000 tona komunalnog otpada.

Dujanović obišao radove na proširenju regionalne deponije Duboko u UžicuDujanović je o planiranoj dinamici radova razgovarao sa gradonačelnicom Užica Jelenom Raković Radivojević i direktorom Javno komunalnog preduzeća Regionalni centar za upravljanje otpadom Duboko Užice Momirom Milovanovićem.


- Ovaj projekat je izuzetno značajan, jer će njegovom realizacijom Grad Užice rešiti problem klizišta i nedostajućeg prostora na deponiji Duboko za određeni period. Zato je neophodno da se radovi, što je moguće više ubrzaju – rekao je državni sekretar.


​Dujanović obišao radove na proširenju regionalne deponije Duboko u UžicuDujanović je podsetio da je Ministarstvo zaštite životne sredine dodelilo Gradu Užicu 96 miliona dinara za projekat proširenja i stabilizaciju tela deponije Duboko, na kojoj se odlaže otpad iz devet lokalnih samouprava Zlatiborskog i Moravičkog okruga.