Državni sekretar Dujanović obišao radove na sanaciji deponije Stanjevina

Државни секретар Дујановић обишао радове на санацији депоније Стањевина

Državni sekretar Dujanović obišao radove na sanaciji deponije Stanjevina

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović obišao je danas sa predsednikom opštine Prijepolje Vladimirom Babićem i njegovim zamenikom Esadom Hodžićem radove na sanaciji i rekultivaciji deponije Stanjevina, koji su započeti 24. februara.

Državni sekretar Dujanović obišao radove na sanaciji deponije Stanjevina- Nesanitarna deponija Stanjevina decenijama je predstavljala problem za Prijepolje, a posebno imajući u vidu da je smeće sa ove deponije često završavalo u reci Lim. Po završetku procesa sanacije i rekultivacije, građani Prijepolja konačno će na mestu nekadašnjeg smetlišta, dobiti zelenu površinu – rekao je Dujanović.
Dujanović je rekao da, otkako je Stanjevina zatvorena krajem prošle godine, nijedan kamion sa otpadom nije na tom mestu istovaren.
Državni sekretar Dujanović obišao radove na sanaciji deponije Stanjevina- Otpad koji je obično vožen na Stanjevinu privremeno se odlaže na deponiju u Priboju. Trajno rešenje ovog problema je u novoj transfer stanici, čija je izgradnja planirana u Novoj Varoši u toku ove godine – rekao je državni sekretar.