Prvi okrugli sto zainteresovanih strana

IMG_20240528_110556.jpg

Prvi okrugli sto zainteresovanih strana

Dana 28. maja 2024. godine, u prostorijama Ministarstva zaštite životne sredine održan je prvi Okrugli sto u okviru projekta SAFETY4TMF Programa za Dunavski region (Interreg Danube), sa ciljem mapiranja zainteresovanih strana i analize postojećeg zakonskog okvira u oblasti bezbednosti rudarskih jalovišta.

IMG_20240528_151509.jpgSastanku su prirustvovali: menadžerka projekta i rukovodilac projektnog tima (pomoćnica ministarke, Sektor za upravljanje životnom sredinom, Ministarstvo zaštite životne sredine), članovi projektnog tima (iz Ministarstva zaštite životne), predstavnici drugih nadležnih organa, akademske zajednice, Privredne komore Srbije i operatera rudarskih jalovišta.

Sastanak se sastojao iz tri sesije sa prezentovanjem aktivnosti i ciljeva projekta SAFETY4TMF i diskusijama o bezbednosti rudarskih jalovišta u Republici Srbiji i podeli nadležnosti u ovoj oblasti, analizi postojećeg zakonskog okvira u oblasti bezbednosti rudarskih jalovišta i mogućnosti njegovog unapređenja. Prisutni su razmenili svoja znanja i iskustva o navedenim temama.

Učesnici sastanka su iskazali veliko interesovanje za ovu temu i istakli zainteresovanost za dalji rad i saradnju.